Blijvend slank is goud waard

Als een raket afvallen en daarna snel aankomen, dat wil je niet. Blijvend afvallen zonder jo-jo effect is dat goud waard. Ik ben ervan overtuigd dat ik de oplossing heb!

Blijvend slank is goud waard

Een vriend vertelde mij dat hij tijdens het kijken van het TV programma Obese zich afvroeg waarom sommige kandidaten als een raket afvallen en daarna snel aankomen. Hij dacht als daar een oplossing voor komt is dat goud waard. Ik ben ervan overtuigd dat ik de oplossing heb!

Alleen minder eten is niet de oplossing

Het is algemeen bekend dat een crashdieet slecht is voor je lichaam. En met een crashdieet bedoelen we een calorisch (veel te) lage voedingsinname. Je eet dan dus gewoon te weinig. Maar dan val je toch lekker af hoor ik je denken!. Nee dus, misschien heel even. Maar daarna gaat je lichaam in de spaarstand. Het reageert met een zuiniger afgestelde motor. Je lichaam 'denkt' , als jij minder brandstof in de motor doet, ga ik wat zuiniger verbranden. Resultaat: je eet bijna niets en toch val je niet af. Bovendien kom je allerlei voedingstoffen tekort en krijg je op den duur andere klachten zoals haaruitval, eczeem of nog erger.

Aankomen van een blaadje sla

Als je op de verkeerde manier afvalt, dus met een crashdieet en/of met de verkeerde brandstof in de motor. Val je af in spieren. Naast dat je je alleen maar minder energiek gaat voelen. Kun je na je dieet eigenlijk alleen maar nog minder eten en lijk je aan te komen van een blaadje sla. Dat klopt, je hebt roofbouw gepleegd op je lichaam. Je hebt minder spieren over die minder brandstof nodig hebben en alles wat je teveel eet wordt opgeslagen als vet. Want je lichaam wil voorkomen dat het straks weer niet genoeg brandstof heeft als jij op dieet gaat. En zo is de cirkel rond.

Snel afvallen zonder de nadelen van een crashdieet

Even terug naar de vriend. Hij zei "ik ben nogal manisch en heb weinig focus". Juist voor alle mensen die extreem kunnen gaan en snel resultaat willen is "crashen" ideaal. Ik ben het daarmee eens. En dan heb ik het niet over een "crashdieet" met te weinig eten, maar over een programma met een uitgebalanceerd behandelplan zoals dat van PowerSlim.

Daarmee kun je snel afvallen zonder de nadelen van een crashdieet. Dat motiveert enorm, je ziet meteen waarvoor je het doet en je inspanning wordt meteen beloond.

Niet minder eten, maar anders

Het 'geheim' achter PowerSlim is dat je maar rond de 300 calorieën per dag minder eet (dat is 1 grote koek), maar nog belangrijker- niet veel minder eet, maar anders. Je eet 6x per dag (dan blijft je motor verbranden) en de verhoudingen van wat je binnenkrijgt passen we aan doordat je onze producten eet. Deze producten hebben minder koolhydraten, (veel) meer kwalitatief hoogwaardige eiwitten, en minder slechte (trans-) vetten als in koek, snoep en (pakjes en zakjes) troep. Je eet lekker, je lichaam gaat niet in de spaarstand en zal omdat het minder koolhydraten binnenkrijgt je eigen vet voorraad gaan opeten. Het resultaat is dat je snel (vrouwen tot 1,5 kilo en mannen tot 2,5 kilo) per week afvalt - aan puur vet. Een andere keus is er voor je lichaam niet. Ja- je spieren op eten, maar omdat je tijdens het programma extra veel kwaliteit eiwitten eet, zal het dat niet doen.

Maar dan.. hoe blijft het eraf?

Als je doet wat je deed krijg je wat je had. Tijdens het (gezond) afvallen heb je dus iets nodig om over te gaan naar het nieuwe normaal. Je voedingspatroon moet anders worden dan voorheen. Met veel diëten leer je daar niets over. In het PowerSlim programma zitten fasen, waarbij je door een coach wordt begeleid om al tijdens je afval proces iets te leren over voeding en leefstijl en dit geleidelijk zelf toe te passen. In het begin hoef je nergens over na te denken en eet je producten van Powerslim en val je af. Het enige wat jij doet is groente en vis of vlees toevoegen. Nadat je 40% van je streefgewicht hebt bereikt vervang je de eetmomenten door gezonde alternatieven. Je coach helpt je met het maken van gezonde keuzes die bij jouw smaak passen en dat gaat door tot je op gewicht bent. Eenmaal op gewicht gebruik je geen producten meer en heb je een gezond leef- en eetpatroon.

Coaching is de oplossing

Ook daarna heb je recht op één jaar lang begeleiding. Dreig je de fout in te gaan? We denken met je mee en zijn jouw houvast in een voor jou moeilijke situatie met je voeding, maar ook met vragen rondom de overgang, stress, alcohol, bewegen en slecht slapen. Je weet ook dat het eten van koek, snoep en troep niets oplost - dus ook mentaal werken we aan het voorkomen van een terugval. We hebben elkaar eerst wekelijks gezien en gesproken en na het afvallen zien we elkaar maandelijks - zo kunnen we persoonlijk advies op maat geven. Coaching is de sleutel van echt succesvol afslanken.

Jij valt af, jij voelt je sterker. De PowerSlim voedingscoach leert en ondersteunt je op eigen benen te (blijven) staan.

Geplaatst op zaterdag 25 september 2021.

Over Best Change

Dit bericht is geschreven door Best Change. Het bedrijf valt onder coaching uit Amersfoort. Trefwoorden van Best Change uit Hoevelaken : powerslim, slim afslanken, afslanken en nooit honger houden, lifestyle coach, voedingsadvies, gegarandeerd streefgewicht, voedingscoach, coach, gezonde leefstijl, PS. food & lifestyle.

Lees meer over Best Change.