'Ik ben nou eenmaal niet sportief.'

Welke verhalen vertel jij jezelf die niet meer passen bij wie je nu bent?

'Ik ben nou eenmaal niet sportief.'

‘Nee joh, dat is niks voor mij, dat mountainbiken. Ik ben helemaal niet sportief! Het lijkt me wel gezellig zo met z’n allen, maar ik weet zeker dat het niks wordt.’ We hebben het over zelfvertrouwen en nieuwe dingen uitproberen, mijn cliënt en ik. ‘Ik zou best wel wat vaker sportief bezig willen zijn, maar ik weet zeker dat het niets voor mij is.’, zegt ze.

Zij was het kind dat over alle steentjes struikelde en altijd wel een bult of blauwe plek had. 'Begin er maar niet aan, meiske.', zei haar moeder vaak. 'Het gaat zeker mis.' Dus uitnodigingen om te sporten sloeg ze altijd af, hoewel het haar vaak wel leuk leek.

Iedereen vertelt zichzelf verhalen, die weer doorklinken in de dingen die we doen en de keuzes die we maken. Verhalen als: 'Ik ben niet creatief.', 'Als iets mij moeite kost, kan ik er beter mee stoppen.', 'Het is heel belangrijk om aan verwachtingen te voldoen.' of ‘Als je het niet goed kunt doen, doe het dan maar niet.’

Mijn cliënt ging toch mountainbiken. En ze was niet tegen een boom geknald, niet in de modder gevallen, de fiets was aan het einde van de rit nog helemaal heel en had ze een hele leuke middag gehad. Hoezo, niet sportief? Het verhaal dat ze zichzelf al die jaren had verteld bleek niet (meer) te kloppen.

Welke verhalen vertel jij jezelf? Dat je niet goed genoeg bent, dat je niet aan de verwachtingen voldoet? Dat het perfect moet?

Misschien is het tijd voor een nieuw verhaal. Een verhaal dat past bij wie je nu bent en bij de keuzes die je nu wilt maken. Een verhaal dat je dichter bij je doel brengt. Welke oude verhalen wil jij loslaten?

Meer lezen? Kijk op www.kappacoaching.nl/blog

Geplaatst op vrijdag 8 oktober 2021.

Over Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID

Dit bericht is geschreven door Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID. Het bedrijf valt onder coaching uit Amersfoort. Trefwoorden van Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID uit Veenendaal : mental coach, vrouwencoaching, coaching voor vrouwen, coaching voor meer zekerheid, persoonlijke coaching, life coaching, coaching bij verandering, coaching voor meer zelfvertrouwen, .

Lees meer over Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID.